Programma

Luisteraar Sabina breit sokken voor Neil Young

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Sabina breit sokken voor Neil Young

In deze achtste aflevering van Vrouwen met Ballen vervolgen we Sabinas queeste naar de schoenmaat van Neil Young en wenst Anouk een orgelervaring waarbij alle registers open worden gezet..

“Het enige audio bingowensenspektakel in jouw gehoororgaan” is terug. Ook deze keer staan bingoballen weer centraal. Emmely en Caroline proberen al jouw wensen te vervullen en vragen te beantwoorden. “Hoe meer uitdaging, hoe beter”, benadrukken de vrouwen ook deze keer weer. Deze aflevering begint weer met vrolijk gezang. Aan het rad draaien gaat alleen heel even mis. Er komen namelijk veels te veel ballen uit! “Oke, ik pak er wel een blind”, aldus Sterre van de redactie. “Oh, we moeten echt 30 ballen oprapen zo”, zegt Caroline nog.

Orgelliefde

De eerste bingobal die eruit komt rollen is van luisteraar Anouk. Zij heeft een hele grote liefde voor orgels en heeft daar een bijpassende wens bij. Zij wil graag op een luchtbedje in een grote kerk in Nederland liggen, terwijl een goede organist helemaal losgaat op zo’n kerkorgel. “Wat een fantastische wens”, merkt Emmely meteen op. Caroline vindt dat je hier niet zomaar een kerk voor moet bellen. “Het moet wel een beetje een frivole kerk zijn.”

De vrouwen bellen Anouk meteen even over haar wens. Al snel komen ze erachter dat Anouks vader organist was. “In 1991 was ik in een kerk in Berlijn. Daar waren ze toen heel hard aan het spelen en ik was alleen in die kerk. Daar is de liefde begonnen, want ik vond het mooier dan wat ik vroeger van mijn vader hoorde.” En dat dan liggend. “Dat lijkt me beter dan zo’n hard kerkbankje”, vertelt Anouk. Sterre van de redactie gaat in ieder geval met de wens van Anouk aan de slag.

Sokken breien voor Neil

Luisteraar Sabina had een aantal weken geleden een bijzondere wens. Zij wilt graag de sokken voor Neil Young breien. “Ik had berichtjes gestuurd naar wat mensen. Ook naar het Neil Young Festival Zuidhorn. De eigenaar daarvan heeft misschien wel nieuws voor haar”, zegt Sterre van de redactie. De vrouwen met ballen bellen Sabina meteen even op. “Ik ben al bij de hiel van de eerste sok. Ik ga iets langzamer dan ik dacht, want de lat ligt ineens best wel hoog.” De eigenaar van het festival wordt snel met Sabina in contact gebracht. Hij heeft goed nieuws voor haar. Aangezien hij contacten heeft bij zijn management, kan hij wellicht wel wat voor haar betekenen. “We sturen ze er gewoon naartoe”, aldus Caroline.

Met je auto in het water

Dan geen wens, maar een vraag. Namelijk: wat moet je doen als je met je auto in het water belandt? “Bidden”, zegt Emmely. De vrouwen komen tot de conclusie dat ze het antwoord niet weten, maar Giel Beelen misschien wel! Hij heeft namelijk een keer een proef gedaan waarin hij dat uitprobeerde. Dus die proberen ze te bellen...

Check hieronder de achtste aflevering van Vrouwen met Ballen:

Vrouwen met Ballen

Vrouwen met Ballen, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, te beluisteren vanaf dinsdag 18 augustus via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Meer podcasts van Radio 2

Naast deze podcast van Emmely en Caroline hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Ster advertentie
Ster advertentie