Programma

Eurythmics voor het eerst in vijf jaar samen op het podium

  1. Nieuwschevron right
  2. Eurythmics voor het eerst in vijf jaar samen op het podium

Het Britse popduo Eurythmics heeft voor het eerst in vijf jaar weer opgetreden.

De laatste keer dat Annie Lennox en David A. Stewart samen op het podium stonden was tijdens The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles in 2014. Ze traden toen op met het Beatles-nummer 'The Fool on the Hill'.

Eigen nummers

Dit keer spelen ze voor het eerst in tien jaar eigen materiaal, waaronder de hits ‘Here Comes the Rain Again’ en ‘Sweet Dreams (Are Made of This)’ tijdens een benefietconcert georganiseerd door Sting. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succesvolle carrière

Annie Lennox en Dave Stewart vormen het duo Eurythmics in 1980. De twee zaten voorheen in de Britse poprock band The Tourists die in 1980 uit elkaar ging. Eurythmics breekt officieel door met hun tweede album Sweet Dreams (Are Made of This). In Nederland piekt de titeltrack op nummer 9 in de Top 40. Peace is het achtste en laatste studioalbum van Eurythmics en komt uit in 1999. Het duo brengt in 2005 voor het laatste nieuwe nummers uit, maar een definitieve reünie zien ze niet gebeuren.

In 2018 stond 'Sweet Dreams (Are Made of This)' van Eurythmics in de Top 2000 op positie 339.

TOP 2000

De volledige Top 2000 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt. De uitzending van de lijst begint woensdag 25 december om 08.00 uur vanuit het Top 2000 Café in Hilversum. Nederland heeft gestemd! Kijk vanaf 12 december op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie