Programma

Marcel van Roosmalen blikt terug op eerste Marcel & Gijs: 'Kan alleen maar beter'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen blikt terug op eerste Marcel & Gijs: 'Kan alleen maar beter'

Maandagavond maakte Marcel van Roosmalen zijn talkshowdebuut op SBS6 met Marcel & Gijs. De ochtend erna blikt de journalist bij Jan-Willem Start Op terug op de eerste uitzending.

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn de komende vier weken iedere doordeweekse avond te zien op SBS6, in plaats van Vandaag Inside. Maandagavond maakten de journalisten hun eerste aflevering op de zender van John de Mol, waarin Omroep Max-voorzitter Jan Slagter en VVD'er Thierry Aartsen te gast waren.

The morning after spreken Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte met Van Roosmalen over die eerste avond, op het moment dat de kijkcijfers bekend worden. "Ik ben tevreden vanaf een miljoen", zegt Van Roosmalen stellig, al vindt hij het daadwerkelijke aantal - 611.000 kijkers - ook niet verkeerd. "Het is geen miljoen, maar als die mensen vandaag allemaal opnieuw kijken, dan zien ze een gestage opmars. Daar heb ik goeie hoop op."

"Ik ben heel zelfkritisch", vervolgt Van Roosmalen. "Dus ik denk dat ik het vandaag beter ga doen. Het was de eerste keer, dus dan zit je een beetje de kat uit de boom te kijken aan zo'n tafel. Vandaag kan het alleen maar beter gaan."

Totaal 2

"Wat John de Mol niet weet, is dat het programma één grote promo is voor jouw nieuwe boek, Totaal 2", zegt Jan-Willem over Van Roosmalens dagelijkse tv-klus, waarin hij voornemens is om elke dag voor te lezen uit zijn onlangs verschenen verzameling columns. "Dat klopt", antwoordt Van Roosmalen, "zo zit ik ook te rekenen, 611.000 kijkers, als de helft daarvan een boek koopt, ben ik binnen. Als je al die boeken achter elkaar legt, kan je van Wormer naar Hilversum over boeken lopen."

Beluister het volledige gesprek hieronder:

Marcel van Roosmalen krijgt live kijkcijfer-update na eerste aflevering 'Marcel & Gijs'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie