Programma

Medeoprichter Lynyrd Skynyrd Larry Junstrom overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Medeoprichter Lynyrd Skynyrd Larry Junstrom overleden

Larry Junstrom, één van de oprichters van Lynyrd Skynyrd en bassist van de band .38 Special, is op 70-jarige leeftijd overleden.

'De grote man op de grote bas heeft ons verlaten'

Dit is door zijn band 38 Special bekendgemaakt op social media. "De grote man op de grote bas heeft ons verlaten", aldus in het statement. “Hij rockte arena's over de hele wereld en slaagde erin zijn droom te leven. Hij was echt uniek in zijn soort, een sympathieke reisgenoot en een geweldige vriend voor iedereen met een humoristische kijk op het leven die altijd ons humeur hoog hield. Een vriendelijke man met een groot hart voor iedereen die zijn pad kruiste. Er zal nooit iemand zoals hij zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lynyrd Skynyrd

Junstrom speelde bas met Lynyrd Skynyrd vanaf het moment dat de band werd opgericht in 1964. Hij werd in 1971 vervangen door Leon Wilkeson. Hij heeft zich vervolgens in 1976 toegevoegd bij de band .38 Special met Donnie Van Zant - de jongere broer van de Lynyrd Skynyrd-frontman Ronnie Van Zant. Hij speelde op alle twaalf van hun studioalbums, de laatste was Drivetrain in 2004. Hij verliet de band in 2014 vanwege een handletsel, waarvoor een operatie nodig was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot Facebook-pagina .38 Special

Ster advertentie
Ster advertentie