Programma

Wie is... Diana Krall?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... Diana Krall?

Misschien heb je Diana Krall zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie ze is. We stellen haar aan je voor.

Naam: Diana Jean Krall
Geboren: 16 november 1964 in Nanaimo
Opleiding: Conservatorium
Beroep: Zangeres (begonnen in restaurants)

Wie is Diana Krall?

De Canadese zangeres en pianiste Diana Krall is de dochter van een accountant en een basisschoollerares. Al op haar vierde leert ze pianospelen en als ze in haar pubertijd komt, begint ze met optreden. Daarna gaat ze de grens over, naar de VS. Ze studeert aan de prestigieuze Berklee College in Boston en doet daarna ervaring op in de jazzclubs van Los Angeles. Met de nodige kennis op zak, keert ze terug naar haar thuisland, waar ze in 1993 haar debuutalbum Steppin' Out uitbrengt. Ook is ze de echtgenote van Elvis Costello.

Waar kennen we haar van?

In Nederland is Diana Krall misschien nog wel het bekendst van haar duetten met andere artiesten, waaronder Ray Charles, Bryan Adams, Michael Bublé, Tony Bennett, Sarah McLachlan, Willie Nelson en natuurlijk met Elvis Costello. Daarnaast werkt ze mee op albums van muzikale zwaargewichten Paul McCartney, Céline Dion en Barbra Streisand. Op eigen kracht brengt ze twaalf studioplaten uit. De laatste is het vorig jaar verschenen Wallflower, met daarop covers van onder meer Crowded House, Eagles en Elton John.

Waarom staat ze op North Sea Jazz?

Diana Krall is één van de meest geliefde en bestverkopende vrouwelijke jazzvocalisten van de afgelopen jaren, dus haar komst op North Sea Jazz is niet meer dan logisch. Naar schatting heeft ze wereldwijd zestien miljoen albums verkocht en ze heeft vijf Grammy Awards op haar schouw staan; vier meer dan haar man. We verwachten veel nummers van haar album Wallflower, maar ook enkele jazzstandards.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diana Krall is op vrijdag 8 juli te zien op North Sea Jazz in de Amazon-zaal, van 18.30 uur tot 19.45 uur. Dit is een plusconcert.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie