Programma

Docu over Golden Earring

  1. Nieuwschevron right
  2. Docu over Golden Earring

Meestal zijn het zangers en gitaristen die voor het voetlicht treden, maar in de nieuwe docu over Golden Earring komt de ritmesectie aan het woord.

Uur Van De Wolf

We kennen allemaal Golden Earring-frontman Barry Hay, maar de hartslag van iedere goede rockband wordt gevormd door de drummer en bassist. Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen vormen de focus van de documentaire The Beat Behind Golden Earring, die donderdagavond wordt uitgezonden bij Het Uur Van De Wolf op NPO 2.

Bepalend

In de documentairefilm wordt het tweetal een jaar lang gevolgd, in aanloop naar het jubileumconcert van de Haagse rockband op 12 december in de Ziggo Dome. "Wij zijn voor een groot deel bepalend voor de sound van de band", weten de heren. Zuiderwijk en Gerritsen kijken terug op de halve eeuw waarin de Earring de grootste rockband van Nederland was.

Herhaling

The Beat Behind Golden Earring is geregisseerd door Marcel de Vré, die eerder documentaires maakte over Nits en Guus Meeuwis. De eerste uitzending is donderdagavond in het Uur Van De Wolf om 23.00 uur op NPO 2. De herhaling is te zien op zondag 6 december 13.58 uur, eveneens op NPO 2.

Ster advertentie
Ster advertentie