Programma

The Passion 2020 krijgt alternatieve versie zonder publiek

  1. Nieuwschevron right
  2. The Passion 2020 krijgt alternatieve versie zonder publiek

Wegens de huidige coronamaatregelen is besloten dat er een alternatief scenario gezocht moet worden voor het evenement. The Passion zal dit jaar dan ook plaatsvinden zonder publiek.

Dat is vanmiddag besloten door de EO en KRO-NCRV in overleg met gemeente Roermond. EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers over het aanpassen van het evenement: "Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar The Passion niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van The Passion gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen."

'Juist nu kan het verhaal extra krachtig zijn'

Ook de burgermeester van Roermond, Rianne Donders laat zich horen: "Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig kan zijn."

De komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie