Programma

Caroline neemt Top 2000-kunstwerk in ontvangst bij Papageno Huis

  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline neemt Top 2000-kunstwerk in ontvangst bij Papageno Huis

Afgelopen zomer kochten Rob en Caroline een prachtig Top 2000-schilderij van radiofan Bas. Hij maakte het kunstwerk in het Papageno Huis. En deze week was het dan zover: Caroline mocht het komen ophalen!

In het Papageno Huis kunnen jongeren met autisme terecht voor activiteiten, dagbesteding en werkervaringsprogramma’s. Het huis werd in 2015 geopend op initiatief van dirigent Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden, die zich sinds 1997 met hun stichting Papageno inzetten voor deze jongeren. De villa is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. De kleuren, de verlichting, de klimaatbehandeling, de geluiddempende plafonds: over alles is nagedacht om het zo aangenaam mogelijk te maken.

'Te koop: schilderij'

Tijdens één van de activiteiten in het huis maakte Bas een mooi schilderij van de Top 2000. En dat deed hij niet om het thuis aan de muur te hangen. Hij wilde het verkopen! Daarom stuurde Bas een appje naar de studio. Rob Stenders kreeg het bericht onder ogen en besloot Bas in de uitzending te bellen. Tijdens dat gesprek vertelde Bas dat de opbrengst goed besteed zou worden. “Er worden nieuwe materialen van gekocht voor het Papageno Huis", aldus de kunstenaar.

Bas wilde er daarom wel iets voor vangen. “50, 75, 100, zoiets. In die richting”, zette Bas bescheiden in. Maar dat vonden Rob en Caroline geen goede onderhandelingspositie. Ze waren van mening dat Bas voor zo'n goed doel misschien iets hoger moest inzetten. “We gaan in plaats van afdingen opdingen”, aldus Rob. “120 ook goed?” Dat hoefde hij de kunstenaar geen twee keer te zeggen. “Ja, dat is een goed bedragje.” Rob had alleen wel één eis voor de protégé van Jaap van Zweden: “Als daar niks aan de strijkstok blijft hangen verder dan komen we dat ding gewoon halen.”

Ophalen

En dat ophalen is deze week dus gebeurd! Caroline reed hoogstpersoonlijk naar Laren om het schilderij uit de handen van Bas in ontvangst te nemen. Ze deed hem de belofte dat het kunstwerk dit jaar zal worden opgehangen in het Top 2000 Café. Een hele eer, maar de getalenteerde schilder verheugt zich er vooral op om nieuwe materialen te kunnen kopen voor het Papageno Huis: "En een lekkere traktatie. Om te bedanken voor alles."

Bekijk hier de video:

Stenders Platenbonanza

Je hoort Stenders Platenbonanza elke maandag t/m donderdag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie