Programma

"Hij was live onbeschrijfelijk goed"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Hij was live onbeschrijfelijk goed"

Op NPO Radio 2 staan we stil bij het overlijden van Prince met muziek en reacties van muziekliefhebbers zoals Leo Blokhuis: "Ik ben totaal van slag."

Leo Blokhuis

"Prince was niet te categoriseren, hij ging zo zijn eigen weg. Een hele grote bijzondere artiest", vertelt Blokhuis.

Gijsbert Kamer

Ook popjournalist Gijsbert Kamer reageerde geschokt. "Hij was een ongelooflijk goede live-performer. Hij ging volkomen los, en dan was hij glorieus."

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom heeft hem vaak live gezien: "Het is een vreselijk verlies voor de popmuziek. Hij heeft zoveel goede muziek gemaakt. Prince is dood. Ik geloof het gewoon nog niet."

Peter van Bruggen

Voor muziekliefhebber en DJ Peter van Bruggen kwam het nieuws ook volkomen onverwacht: "Ik zit op Google-Earth te kijken naar zijn studio, daar is hij gevonden. Vorige week had hij nog een griepje maar dit is volkomen onverwacht."

Geert van Itallie (Melkweg)

De Amsterdamse poptempel Melkweg organiseert spontaan een gratis Prince-herdenkingsavond. Directeur Geert van Itallie veltelde over de twee verrassingsconcerten die Prince er gaf in 2011:

Gijs Staverman

Een jaar na de aardbeving in Nepal is Gijs Staverman weer ter plekke. Hij leest het nieuws over het overlijden van Prince in de 'Himalaya Expres'.


Amanda Kuyper

De journaliste was de laatste Nederlandse in haar vakgebied die Prince sprak.

Loïs Lane

De zussen Klemann zijn nog steeds onder de indruk van Prince en vertellen dat hij twee gezichten had.

Ster advertentie
Ster advertentie