Programma

Luisteraar Corina over haar zieke dochter Amber

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Corina over haar zieke dochter Amber

Luisteraar Corina wil graag een nummer aanvragen tijdens de NPO Radio 2 Collectebonanza voor haar zieke dochter Amber.

Medische ontwikkelingen

​Bij de dochter van Corina werd op achtjarige leeftijd een hersentumor ontdekt. "Ze is destijds geopereerd en toen ging het eigenlijk heel goed", vertelt Corina. Helaas kwam de tumor terug. "Toen ze twaalf jaar was werd een nieuwe tumor ontdekt. We kregen te horen: 'dit is de laatste keer dat wij haar kunnen opereren'." Twee jaar later, toen ze zestien jaar was, bleek er echter opnieuw aangroei te zijn. Gelukkig was dankzij nieuwe medische ontwikkelingen een nieuwe operatie toch mogelijk. "Dit kon vier jaar geleden nog niet", legt Corina uit.

'Elastic Hearts'

Speciaal voor haar dochter vraagt ze een nummer aan. "'Elastic Hearts' van Sia, want dat heeft ze wel. Ze is net een elastiekje wat toch telkens weer terugveert en daar zijn wij allemaal heel erg trots op."

Quote

Ze is net een elastiekje wat toch telkens weer terugveert en daar zijn wij allemaal heel erg trots op

Corina over haar dochter

NPO Radio 2 Collecteweek

Van 3 tot en met 7 september kwam NPO Radio 2 tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek in actie ten behoeve van KWF. Zo maakte Rob Stenders vijf dagen lang non-stop radio vanuit zijn eigen zolderkamer (inclusief bezoek van bekende vrienden), reden Wouter & Frank het hele land door om aan te bellen bij vijfduizend deuren, ging Timur in gesprek met patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en organiseerde Bart “het grootste concert in een ziekenhuiskamer ooit” voor Minouche met ‘Fix You’ van Coldplay door hemzelf, de 3Js, Krystl en een hoop luisteraars.

Foto: omslag screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie