Programma

Holy Hits: 'Worden religieuze nummers minder gedraaid op de radio?'

  1. Nieuwschevron right
  2. Holy Hits: 'Worden religieuze nummers minder gedraaid op de radio?'

Hoeveel ruimte is er voor het geloof in de muziek die we op de radio horen? De makers van de podcast Holy Hits gaan daarover in gesprek en lichten er enkele voorbeelden uit.

Liedjes die een religieuze boodschap uitdragen lijken minder vaak op de radio te horen te zijn dan nummers over andere onderwerpen. Maar is dat ook echt zo? Martine, Bert en Matthijn leggen de vraag voor aan Basyl de Groot, muzieksamensteller van NPO Radio 2. "Het maakt niet uit waar een artiest vandaan komt, in welke god ‘ie gelooft, of ‘ie homoseksueel, heteroseksueel of wat dan ook is, want dat heeft niet zoveel met de muziek te maken", legt hij uit. "Daar kijken we niet naar."

Hits met religieuze ondertonen

Maar welke religieuze of spirituele nummers worden dan wel gedraaid op de radio en waarom? Bekende nummers waarin het geloof een rol speelt worden belicht, hoewel het niet altijd direct duidelijk is dat hierin een levensbeschouwing centraal staat, zoals in hits van Coldplay, Sting, Evanescence, Typhoon, Hozier en Snow Patrol. Ook delen Martine, Bert en Matthijn in de nieuwe aflevering van Holy Hits muziek waarin ze zelf een stukje zingeving vinden.

Beluister hier de volledige aflevering van Holy Hits:

#12 - Taboes in holy hits: Het omgekeerde taboe (S03) - Tekstuele Voorlichting

NPO Luister

Het hele podcastaanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie