Programma

Angela de Jong: 'Big Brother nooit zo leuk als eerste seizoen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'Big Brother nooit zo leuk als eerste seizoen'

Zo'n twintig jaar na de allereerste editie van Big Brother lijkt de realityshow een terugkeer te maken op de Nederlandse televisie.

Volgens journalist en tv-recensent Angela de Jong kan het eerste seizoen nooit meer worden evenaren: "Het ging er toch om dat daar mensen zaten die geen idee hadden wat ze teweeg brachten in de buitenwereld. Die dachten dat er niemand keek, terwijl heel Nederland op zijn kop stond. Nu doen alleen mensen mee die beroemd willen worden", vertelt ze in Jan-Willem Start Op.

Het eerste seizoen van Big Brother begon eind 1999 en was een groot succes. Onbekende Nederlanders lieten zich zo'n honderd dagen opsluiten in een huis waar zij continu werden gefilmd. RTL heeft laten weten samen met EndemolShine te werken aan een nieuw Nederlands seizoen van het programma.

Retro-tv

Waarom zou RTL zich daaraan wagen, vragen Jan-Willem en Jeroen zich af. "Het is retro-tv. De nostalgie. Die was er al, maar is door corona versterkt. Ik denk dat ze dan toch ook gaan wachten tot de anderhalvemetersamenleving weg is, want anders wordt het ook niet zo leuk. Het is een oude titel en mensen gaan toch kijken, want ze zijn benieuwd wat er in zit", zegt Angela.

Hummie van de Tonnekreek, eindredactrice van het eerste seizoen, had liever gezien dat RTL er nog een jaartje of vijftien mee had gewacht. Volgens haar zou het bij veel mensen dan nog maar een vage herinnering zijn, of zouden veel mensen het zijn vergeten.

Luister hieronder het hele gesprek met Angela terug:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur met Jan-Willem Start Op! op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie