Programma

Sting treedt op voor NPO Radio 2-luisteraars

  1. Nieuwschevron right
  2. Sting treedt op voor NPO Radio 2-luisteraars

Voor een select gezelschap in Club Ziggo heeft Sting een exclusief miniconcert gegeven. Luisteraars van NPO Radio 2 mochten erbij zijn.

Handvol fans

Het hele land heeft gisteren kunnen genieten van de zes akoestisch songs die Sting samen met zijn begeleidingsband speelde in Club Ziggo, al kunnen maar een handvol mensen zeggen dat ze er écht bij waren. De Britse zanger is in het land ter promotie van zijn vrijdag verschenen album 57th & 9th, zijn eerste pop-/rockalbum in dertien jaar. Vijf nummers van die nieuwe plaat komen in Club Ziggo voorbij.

Bataclan

Voorafgaand aan zijn optreden in Club Ziggo wordt Sting door onze eigen Gerard Ekdom ondervraagd over 57th & 9th en over de heropening van het Parijse poppodium Bataclan, dat een jaar geleden het doel was van een aanslag. "Nabestaanden en een aantal van de mensen die de aanslag overleefd hebben, waren erbij aanwezig", vertelt Sting over de emotionele show. "Als eerste zong ik 'Fragile', dat erg toepasselijk is voor de situatie."

The Police

Het album 57th & 9th is, muzikaal gezien, een terugkeer naar Stings roots, na uitstapjes met soundtracks, oud-Engelse volksliederen en een musical. De eerste single, 'I Can't Stop Think About You', is daar een goed voorbeeld van. "Veel mensen zeggen dat ze aan The Police moeten als ze dat nummer horen", erkent Sting lachend. "Maar dat spreekt voor zich, want ik maakte ook deel uit van The Police. Een vrij belangrijk deel zelfs."

Honderd jaar

Één van de nummers die Sting zingt, is '50,000', een eerbetoon aan dit jaar overleden popmuzikantenals Prince, David Bowie, Glenn Frey en Leonard Cohen. Een fan vraagt hem naar aanleiding daarvan hoe hij over honderd jaar herinnerd wil worden. "Daar heb ik nog nooit over nagedacht", zegt Sting. "Van artiesten als Prince en Bowie hebben we altijd de muziek nog. Ik weet niet of mensen dan nog naar een plaat van mij luisteren."

Kat van Sting

Naast vijf nummers van 57th & 9th zingt Sting ook nog één van de bekendste Police-nummers ooit. "Toen ik dit nummer schreef in mijn appartementje in Londen, dacht ik dat behalve mijn kat niemand het ooit zou horen", zegt hij als introductie van 'Message In A Bottle'. "Inmiddels kent de hele wereld het." Hij nodigt het publiek uit om mee te zingen met deze akoestische versie van de rockhit. Na afloop schudt hij zijn fans de had alvorens in de coulissen te verdwijnen.

Foto's: Bart Heemskerk / Universal

Ster advertentie
Ster advertentie