Programma
EO

Boaz van Goldband geeft Tekstuele Voorlichting bij single Naakt Op Het Plein

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Boaz van Goldband geeft Tekstuele Voorlichting bij single Naakt Op Het Plein

In Martine In De Middag duikt Carolien Borgers samen met Boaz van Goldband in nummer Naakt Op Het Plein: een nummer vol kwetsbaarheid en beeldspraak.

Haagse band Goldband brengt kort geleden nieuw album Samen Tegen Elkaar uit, waar onder andere ook nummer Naakt Op Het Plein op staat. Carolien, die de show van Martine overneemt, spreekt met Goldband-lid Boaz Kok over de betekenis van het nummer.

Geen blad voor de mond

Carolien geeft aan dat het nummer haar enorm raakt, maar haar ook een 80s Clouseau-gevoel geeft. "Wat goed!", juicht Boaz. Het nummer gaat voornamelijk over kwetsbaarheid, wat terug te vinden is in de de titel van het nummer. "Het is goede beeldspraak hè, je ziet het gelijk voor je", beaamt Boaz. De mannen schrijven de tekst naar aanleiding van een gesprek dat ze hadden. "Wij praten altijd heel veel voor we een nummer schrijven, en we zaten heel erg op een soort golf van… Ja, wij nemen nooit echt een blad voor de mond en zijn best eerlijk, ook in interviews en naar de buitenwereld toe. Soms dan komen we terug van iets en dan denken we: ‘Oh jee, wat heb ik nu weer allemaal gezegd.’" Dan slaat de twijfel toe bij de mannen.

Rol

Maar op die golf realiseerden ze zich ook dat ze als artiest niet per se meer zichzelf zijn. Boaz geeft aan dat je als artiest eigenlijk altijd een soort rol speelt. Carolien is benieuwd wanneer die rol dan uitgaat. “Dat kan verschillen. Dat kan nog heel lang doorgaan, maar het kan ook… Ja bij mij is het zo, als ik thuiskom en ik zie m'n kiddo en m’n meissie, dan valt alles van me af.”

Beluister het volledige gesprek hieronder!

Video niet beschikbaar

Martine In De Middag op NPO Radio 2

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie