Programma
KRO-NCRV

De Gouden Strot van DI-RECT's Marcel Veenendaal

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Strot van DI-RECT's Marcel Veenendaal

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies en De Gouden Snaar is het nu tijd voor De Gouden Strot. Emmely eert iedere week de beste, meest unieke en opvallende zangers en deze week is dat iemand van Nederlandse bodem, Marcel Veenendaal van de populaire band DI-RECT.

Marcel Veenendaal is geboren op 13 april 1982 in Ede. Hij groeit ook op in Ede en is veel te vinden in Nijmegen, Arnhem en Utrecht om daar mee te doen aan jamsessies als muzikant. Tijdens die periode is hij ook onderdeel van de musicaltheatergroep Roekeloos.

Daar krijgt hij de passie van muziek en theater, maar besluit een creatieve opleiding te volgen. Je zou denken dat dat iets met muziek te maken heeft. Toch kiest hij voor een kappersopleiding. Hij heeft ook een tijdje als rietdekker gewerkt voor zijn broer, die een eigen bedrijf heeft.

Times are changing

Toch wil Marcel zijn passie voor muziek uiten. Daarom besluit hij om auditie te doen voor het televisieprogramma AVRO's Sterrenjacht in 2004. Hij weet zelf in het begin niet dat dit programma zijn leven zal veranderen. Marcel wordt in het programma tweede en de prestatie opent nieuwe deuren voor hem. De musicalwereld ontvangt hem met open armen en hij straalt in musicals als Jesus Christ Superstar, The Wiz en Hair.

Maar wat hem voor altijd verzekerd van een plek in de muziekindustrie, is zijn deelname aan het televisieprogramma Wie is DI-RECT? in 2009. In dit programma gaan de overige bandleden op zoek naar de nieuwe leadzanger van de groep, nadat Tim Akkerman stopt. Deze rol is voor Marcel geschreven. Hij wint het programma en bemachtigt zijn plek in de band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een nieuwe fase voor DI-RECT

Door de komst van Marcel heeft DI-RECT een nieuwe frisse wind erbij en gaat de band een nieuwe richting op met hun muziek. De klanken van Marcel raken mensen diep. De band besluit daar meer op in te spelen en dat werpt z'n vruchten af. Jamie, Spike, Bas, Paul en Marcel hebben met elkaar een goede draai gevonden en inmiddels is DI-RECT niet meer te stoppen. Ze scoren de ene hit na de ander en verzorgen elke keer weer uitverkochte concerten.

Met de loepzuivere Marcel aan hun zijde is DI-RECT een van de beste bands die Nederland kent. Het is daarom niet gek dat Marcel Veenendaal in deze lijst hoort.

Video niet beschikbaar

De Gouden Strot

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies en De Gouden Snaar, waarin de beste drummers en basgitaristen ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Strot eert Emmely dit keer de beste zangeres in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat!

Ster advertentie
Ster advertentie