Programma

Werken met de King of Pop

  1. Nieuwschevron right
  2. Werken met de King of Pop

In De Roodshow stemde je 25 juni op artiesten die samen werkten met Michael Jackson. En dat zijn er vele!

Snerpende snaren

In sommige gevallen kwam de samenwerking neer op een slimme actie van producent Quincy Jones: Eddie Van Halen kreeg niet eens betaald voor zijn gitaarwerk op 'Beat It'! Bekijk een oud gezamenlijk live-optreden uit 1984.

Guns 'n Roses gitarist Slash is onder meer te horen in 'Give In To Me' (1991), een gitaarsolo die nog altijd als een van de beste allertijden wordt gezien: YouTube staat vol met amateur-pogingen van het handwerk van Slash.

Groter dan?

Michael Jackson werkte met de beste, zeker ook artiesten die in de jaren '80 en '90 al gevestigde legenden waren! Denk aan Paul McCartney, Freddie Mercury, Stevie Wonder en Mick Jagger: allemaal zagen ze iets speciaals in de jongere Jackson. Maar, toen de memoires van geluidstechnicus Bruce Swedien uitkwamen werd het respect dat Jackson op zijn beurt afdwong nog duidelijker: voor de opnames van hun duet 'State Of Shock' zou Jagger niet zomaar even de studio in wandelen:

"By then, everyone knew how good Michael was [...] If Michael Jackson says warm up, you warm up - even if you are Mick Jagger"

Een helpende hand

Voor veel artiesten was Michael Jackson de ultieme opstap! Naast zijn zus Janet mag ook Sheryl Crow het begin van haar loopbaan als zangeres (in ieder geval deels) danken aan haar werk als achtergrondzangeres voor de man! Vroege media training kreeg Sheryl ook, samen met andere achtergrondmuzikanten van Jackson's BAD-tour:

Ster advertentie
Ster advertentie