Programma

Jack Poels: "Binnen drie maanden was mijn soloplaat klaar"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Poels: "Binnen drie maanden was mijn soloplaat klaar"

Op 27 maart komt Jack Poels, bekend als leadzanger van Rowwen Hèze, met zijn allereerste soloalbum. Gijs belt hem op en vraagt naar Jacks drang om een soloplaat uit te brengen.

Jack wilde eigenlijk al zijn hele leven een soloplaat uitbrengen, maar het kwam er telkens niet van. "Dan kwam er weer een project tussen of een theatershow. Of liedjes die ik schreef voor solowerk, werden toch gebruikt voor Rowwen Hèze en zo kon ik weer opnieuw beginnen", vertelt Poels. Op 26 april 2019 kwam Rowwen Hèze's meest recente plaat Voorwaartsch uit. "Dat was klaar en afgerond. Ik voelde dat dat het moment was waarop ik echt aan mijn soloplaat kon werken." Het kostte Jack slechts drie maanden om het album rond te hebben. Over iets meer dan een week komt Blauwe Vear eindelijk uit.

In De Achtertuin

Veel nummers die Jack schreef, kwamen uiteindelijk uit als Rowwen Hèze liedjes. "Mijn gehele soloplaat kun je zien als aanzet tot demo's voor de band. Nu stopt het proces halverwege en wordt het een singersongwriter-plaat." Op het album vooruitlopend verscheen de single ‘In de achtertuin’. Jack schreef het nummer op de dag dat zijn zoon besloot om voor een half jaar naar Zuid-Korea te vertrekken. "Het is een metafoor voor uitvliegen en thuiskomen. In het nummer vertrekt hij en wens ik hem een goede reis. Het gaat over hoe ik gesloopt wordt, omdat ik er niet tegen kan dat hij weg is."

Bekijk de videoclip voor 'In De Achtertuin' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quarantaine

Uiteraard zit ook Jack momenteel binnen, maar dat is voor hem niet zo'n probleem. "Een schrijver zit zijn hele leven in quarantaine. Ik dus nu al zo'n vijftig jaar. Ik heb vandaag alweer een nummer geschreven. Ik heb toch geen zak te doen."

Wat doet Jack Poels voor mensen in quarantaine? Beluister het hele interview hieronder:

Jack Poels correspondeert vanuit zijn 'achtertuin' met de rest van de wereld

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie