Programma

Roel van Velzen over The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Roel van Velzen over The Passion

Roel van Velzen speelt de rol van Judas tijdens de zevende editie van The Passion in Leeuwarden. Wat doet hij ter voorbereiding? Henk van Steeg sprak hem hierover!

Grote eer

​De zanger neemt tijdens The Passion op donderdag 13 april in Leeuwarden de rol van Judas op zich. "Ik vind het sowieso een hele grote eer dat ik gevraagd ben voor zoiets. Voor zo'n megaspektakel dat het in de loop van de jaren geworden is", aldus Roel over zijn rol. Meer weten over The Passion? Je leest het hier.

Quote

Ik vind het sowieso een hele grote eer dat ik gevraagd ben voor zoiets

Roel van Velzen

Goede voorbereiding

Hoe bereidt hij zich nou voor op de rol als Judas? "Ik heb allereest mijn vader gebeld. Die heeft op seminarie gezeten en die was op koers om priester te worden", vertelt Roel. Hij ging goed in gesprek met zijn vader en naar aanleiding daarvan ging hij op zoek naar meer informatie over Judas: "Iedereen kent hem als de slechterik, maar hij had ook gewoon zijn eigen idealen, agenda en droom, maar dat strookte niet meer met wat Jesus voor ogen had. Op een gegeven moment maakte hij natuurlijk wel een hele slechte beslissing. Daar kunnen we duidelijk over zijn. Is het niet zo dat we allemaal wel eens teveel aan onszelf denken op bepaalde momenten?", aldus van Velzen. Hoe kent de zanger Jesus eigenlijk? Henk van Steeg liet hem een hele moeilijke quiz maken:

Thank God It's Sunday
Dj: Henk van Steeg
Zondag 20.00 - 22.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie