Programma

Dinand Woesthoff praat met Bart over Kane’s grootste hit ‘Rain Down On Me’.

  1. Nieuwschevron right
  2. Dinand Woesthoff praat met Bart over Kane’s grootste hit ‘Rain Down On Me’.

Samen met Dinand Woesthoff bespreekt Bart Kane’s grootste hit: ‘Rain Down On Me’.

Het was door de corona-uitbraak inmiddels alweer even geleden dat we een nieuwe Classic Track konden opnemen, maar met 1.5 m afstand in acht en met minder mensen achter het mengpaneel, was het gelukkig weer mogelijk. De eer is deze keer aan Dinand, die veel verhalen te vertellen heeft over Kane's grootste hit (en de nr. 1046 in de Top 2000); 'Rain Down On Me'.

Gelijk uitproberen in 013

Dinand schreef 'Rain Down On Me' in de kleedkamer van poppodium 013 in Tilburg. Hij kwam al spelend op zijn gitaar op de melodie en wilde het nummer gelijk tijdens hun optreden testen, ondanks dat er nog geen lyrics waren. De energie die er toen al vanaf kwam sprak boekdelen, en de rest is geschiedenis.

Quote

Ze zeiden: whatever you do, kijk uit, ga dat water niet in... En natuurlijk ging ik dat water in!

Dinand over 'Rain Down On Me' tijdens de TMF Awards

TMF Awards

Het iconische optreden van Kane tijdens de TMF Awards is iets wat veel mensen is bijgebleven. Een regenscherm zorgde daarbij voor een waterval op het podium. Met al die apparatuur en elektriciteit was het eigenlijk niet de bedoeling dat Dinand daarin zou gaan staan.

Eigenlijk een ballad

Kane werd omschreven als een rockband, maar als je alle lagen van 'Rain Down On Me' af haalt, dan hoor je eigenlijk een rustige ballad die ook zacht ingezongen is. Alle geluiden die er later aan zijn toegevoegd, maken het een volle, energieke productie. Beluister hieronder hoe het klinkt als de track ontleed wordt.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #19: Kane - 'Rain Down On Me'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Dinand zat vol met mooie verhalen over zijn tijd met Kane, het succes van 'Rain Down On Me' en hoe de remix van Tiësto tot stand is gekomen. Wil je het volledige gesprek van Bart met Dinand terug luisteren? Check dan de podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

Aan de Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie