Programma

Verhalen achter songs

  1. Nieuwschevron right
  2. Verhalen achter songs

Na het lezen van de verhalen over de totstandkoming van deze twee nummers zul je er waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar luisteren...

Sittin' On The Dock Of The Bay

Het is nogal een ongebruikelijke manier om een lied op te nemen: een gitarist speelt een melodielijn en de zanger verzint een tekst die ter plekke bij hem opkomt. Voor Otis Redding was dit de normaalste zaak van de wereld. Zo ook bij 'Sittin' On The Dock Of The Bay'. Alleen dit keer verliest hij aan het einde van het nummer zijn inspiratie. En wat doe je als je even niets te zingen hebt? Je begint te fluiten. Zo ook Otis.

Haast

Bij gebrek aan inspiratie en vanwege een afspraak voor een interview verlaat de zanger tijdens de opnames van 'Sittin' On The Dock Of The Bay' de studio. Denkende dat hij het nummer later af zal maken. Maar dat mag niet zo zijn; een paar dagen later komt de zanger om bij een vliegtuigongeluk.

Klassieker

Gelukkig besluit zijn platenlabel het nummer met gefluit en al uit te brengen. Het nummer wordt een echte all time favorite die jaarlijks hoog in de Top 2000 staat.

Never Learn Not To Love

Ok, het is zeker niet de grootste hit van The Beach Boys, maar achter 'Never Learn Not To Love' gaat wel een opmerkelijk verhaal schuil. Op een avond in 1968 pikt de drummer van de band, Dennis Wilson, lifters op. Hij brengt ze niet naar de plek van bestemming, maar neemt ze mee naar zijn huis. Voor hij het weet nodigen ze de rest van hun 'familie' uit.

Charles Manson

Zonder het te weten haalt Dennis leden van de roemruchte Manson family in huis. Met aan het hoofd niemand minder dan Charles Manson; een beruchte sekteleider. Zo ontstaat een ongewone vriendschap tussen de muzikant en Charles. De laatste blijkt ook nog over behoorlijk wat muzikaal talent te beschikken. Zoveel zelfs dat Wilson en de overige Beach Boys besluiten een van Charles' songs te coveren.

Kogel

Gelukkig zit Manson achter de tralies als The Beach Boys Mansons nummer uitbrengen. Wanneer de moordenaar er lucht van krijgt dat ze met zijn nummer in de hitlijsten staan, stuurt Manson zijn voormalige vriend namelijk een wel heel bijzondere boodschap... een kogel.

Ster advertentie
Ster advertentie