Programma

Edsilia Rombley is Maria in The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Edsilia Rombley is Maria in The Passion

Edsilia Rombley vertolkt dit jaar de rol van Maria in The Passion. Wouter spreekt haar voorafgaand aan het grote paasevenement.

"Ik ga mij heel netjes gedragen", vertelt Edsilia. Ze legt aan Wouter uit dat ze heel stuiterend is van zichzelf, dus dat ze daar wel extra op moeten letten tijdens The Passion: "Er is ook tegen mij gezegd: 'Edsilia als je iemand kent in het publiek. Niet zwaaien." Hoe leeft ze zich in voor de rol van Maria? "Ik doe het door de teksten die ik moet zingen. Daar probeer ik mij aan te houden. Ik ben geen actrice. Ik ga gewoon luisteren wat ik zing. Lezen wat ik zing en dat overbrengen", aldus de zangeres.

'Je speelt een rol, maar je wilt ook dichtbij jezelf blijven'

Haar goede vriendinnen Glennis Grace en Berget Lewis hebben allebei de rol van Maria vertolkt in vorige edities van The Passion. Hadden zij nog tips voor Edsilia? "Nee. Ze zeiden dat het heel bijzonder is om aan zoiets groots mee te werken." Daar is ze het zelf ook erg mee eens: "Dit is iets unieks. Iets bijzonders. Je speelt een rol, maar je wilt ook dichtbij jezelf blijven."

Vindt ze zichzelf een goede Maria? Luister hieronder:

The Passion

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 18 april plaats in Dordrecht. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18:00 en 22:00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie