Programma
BNNVARA

Emma (17) is groot Ramses Shaffy fan: 'Intrigerend persoon'

foto: Spijkers Met Koppen / ANPfoto: Spijkers Met Koppen / ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Emma (17) is groot Ramses Shaffy fan: 'Intrigerend persoon'

"Ze is misschien te laat geboren", zou Ramses Shaffy hebben gezongen over Emma. De welbespraakte 17-jarige is namelijk groot fan van Shaffy én kan zelf ook nog eens zingen.

Het is daarmee wellicht één van de mooiste duetten die nooit gezongen zal worden, die van Ramses Shaffy en zijn megafan Emma. Inmiddels is ze 17 jaar oud en al jaren fan. "Ik vind het een heel intrigerend persoon en één van de beste muzikanten", legt Emma uit in Spijkers Met Koppen. Susan Koenen maakte een documentaire over het bijzondere fan-zijn van Emma. "Ik vond Emma meteen fantastisch", vertelt de documentairemaakster. "Bij Paul Haenen ging ze Ramses Shaffy zingen, zij was toen dertien en de hele zaal stond perplex. Toen Emma ging zingen was het zó mooi, dat ik haar gelijk voor deze documentaire belde."

'Klein tikje narcisme'

Emma groeit op in een huis waar muziek een grote rol speelt en is vanaf jonge leeftijd al druk bezig met muziek maken. Zo verdiende ze op 3-jarige leeftijd al zoveel geld met haar Koninginnedag-optreden dat het hele gezin er die avond van uiteten kon. Naast de muzikant Ramses Shaffy, is Emma ook gefascineerd door de persoon. "Ik vind hem gewoon heel erg charismatisch. Ik denk dat dat misschien ook wel een klein tikje narcisme was, maar dat dat goed werkt. En ik denk dat hij heel erg intelligent was en gewoon een mooi mens."

Net als Shaffy is Emma een heuse teksttovenaar te noemen. Emma heeft dan ook de ambitie en de droom om zelf ook een muzikale carrière op te bouwen. Dat ze daar klaar voor is, bewijst ze met een betoverend optreden bij Dolf en Willemijn aan tafel. Bekijk het optreden hieronder:

De documentaire Wacht Maar Af die Susan Koenen over Emma maakte, gaat zondag 24 september in première op het Nationaal Filmfestival.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie