Programma

De 7-jarige Nova heeft al 20.000 euro opgehaald voor haar zieke broertje

  1. Nieuwschevron right
  2. De 7-jarige Nova heeft al 20.000 euro opgehaald voor haar zieke broertje

Vorige week vertelde Nova (7) over de actie voor haar zieke broertje Otis (5). Inmiddels is er al meer dan 20.000 euro opgehaald.

Ter gelegenheid van Wereld Kinderkankerdag bellen Jan-Willem en Jeroen met de moeder van Nova, om te kijken hoe het gaat met de actie en met haar zoontje Otis. "Hij heeft het zwaar. Op dit moment heeft hij een goede dag; wat vaak betekent dat de volgende stap van de behandeling aan de beurt is", vertelt ze. Des te belangrijker is de actie van haar 7-jarige dochter Nova. Vorige week vertelde Nova in Jan-Willem Start Op over de Kanjerketting. Het gaat goed met de actie die inmiddels al meer dan 20.000 euro heeft opgehaald.

Kanjerketting

De opbrengst van Nova's actie gaat naar de kanjerkettingen. Ieder kindje met kanker krijgt er één. "Met allemaal kralen. Voor alles wat ze meemaken krijgen ze een kraal. Een goede dag, een spoedopname of een slechte dag, bloedprikken en allemaal andere dingen", legt Nova uit. Voor elk stapje krijgen ze dus een kraal. De ketting steunt de kinderen en vertelt hun verhaal van begin tot eind. De Kanjerkettingen worden betaald door middel van donaties, onder andere door die van Nova's acties.

Actie van Nova voor haar zieke broertje al ruim 20.000 euro opgehaald

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Henri van der Beek

Ster advertentie
Ster advertentie