Programma
BNNVARA

Blackbird covert Venus van Shocking Blue

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Blackbird covert Venus van Shocking Blue

Elke artiest die de speelplaats van Giel mag betreden, moet ook een lied uit de Top 2000 zingen. Blackbird koos voor Venus van Shocking Blue.

Bij het samenstellen van haar stemlijstje voor de NPO Radio 2 Top 2000 besloot Merel Koman, zoals Blackbird echt heet, dit jaar alleen maar op vrouwelijke artiesten te stemmen. Venus van Shocking Blue mocht in die lijst niet ontbreken. "Ik vind het een heel vet bandje", vertelt ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Christmas Getaway

Naast Venus zingt Blackbird ook voor het eerst haar nieuwe kerstsingle Christmas Getaway live. Deze schreef de zangeres al in mei. Merel: "We hebben uiteindelijk opgenomen op een hete zomeravond in juli. Ik ben een enorme kerstliefhebber, dus ik denk dat ik relatief makkelijk het kerstgevoel naar boven kan halen. Het blijft natuurlijk wel raar om een kerstliedje te zingen als de zon schijnt en het heel warm is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe muziek

Voor de zangeres ligt er zeker al een nieuw album op de loer. Merel: "Ik heb een tour gedaan afgelopen oktober, dus het eerste album is nu wel afgesloten. Dit kerstnummer is even een feestje tussendoor, maar in 2022 breng in zeker weer nieuwe muziek uit."

Ster advertentie
Ster advertentie