Programma

Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... The Common Linnets en The Band

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... The Common Linnets en The Band

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga presenteren een nieuw muziekprogramma op NPO Cultura. Dit keer aandacht voor The Common Linnets en The Band.

Langverwachte autobiografie

Ilse DeLange en haar band The Common Linnets zijn groot fan van het reportoire van de Amerikaanse groep The Band, zo vertellen ze in deze aflevering. Van Robbie Robertson, de leider van The Band, verschijnt die week zijn langverwachte autobiografie. De Common Linnets zijn momenteel aan het touren in Duitsland. We zien unieke beelden van The Band live in 1970 (uit het VPRO-archief) en we hebben het recente Pinkpop-aantreden van The Common Linnets.

Leo & Andrew

Het muziekprogramma NPO Radio 2 Presenteert... wordt wisselend gepresenteerd wordt door Leo Blokhuis en Andrew Makkinga. De show is twee keer per week te zien op NPO Cultura, op dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur.

De andere uitzendingen van NPO Radio 2 Presenteert... in november op een rijtje:

Vrijdag 18 november: Vreemde kostgangers
Onder deze naam tourt tot en met eind dit jaar een heuse nederpopsupergroep door ons land: George Kooymans van Golden Earring, Henny Vrienten van Doe Maar én Boudewijn de Groot. De documentaire over deze unieke samenwerking volgt eind december bij de NTR in Het Uur van de Wolf. In deze aflevering zien we deze nederpophelden met hun vaste bands in de weer.

Dinsdag 22 november: Michael Kiwanuka / Rag ’n Bone Man
In deze aflevering zie je concerten van de Britse singer-songwriter Michael Kiwanuka en de even Britse performer Rag ’n Bone Man op North Sea Jazz. Beide mannen zijn eind november in Nederland voor concerten in Amsterdam en Rotterdam.

Vrijdag 25 november: Pet Shop Boys
28 november geeft het legendarische Britse duo Neil Tennant en Chris Lowe, de Pet Shop Boys, zijn enige Nederlandse concert in de Tilburgse 013. Bij ons kijkt je daarom alvast naar de documentaire A Life In Pop. Gastpresentator en PSB-liefhebber Gerard Ekdom doet de inleiding.

Dinsdag 28 november: Hidden treasures
Midden in de stemweek van de Top 2000 op NPO Radio 2 duikt Gerard Ekdom in zijn ruim bemeten platenkast voor een serie onterecht vergeten radioliedjes (analoog aan zijn net verschenen soundbook en ja, ook van wereldsterren) en wie weet, misschien inspireert Gerard met zijn keuzes wel jouw stemlijst dit jaar!

Radio 2 Presenteert...
Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

Ster advertentie
Ster advertentie