Programma
BNNVARA

Aanstormend talent Bente wint Zilveren Notekraker: 'Zo vet'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanstormend talent Bente wint Zilveren Notekraker: 'Zo vet'

Na voordracht en verkiezing door collega's heeft Bente gisteren de Zilveren Notekraker 2023 in ontvangst mogen nemen. Jan-Willem en Jeroen bellen met de getalenteerde zangeres om haar te feliciteren met de prestigieuze award. "Echt fucking vet."

De Amsterdamse Bente doet in 2012 mee met The Voice Kids. In de jaren erna acteert ze in verschillende Nederlandse films zoals en Kappen! en Misfit. Maar tegenwoordig focust ze zich weer helemaal op haar carrière als zangeres en niet zonder succes. De duizendpoot heeft namelijk gisteren Zilveren Notekraker 2023 gewonnen, een erkenning van en aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. "Bente weet het publiek en haar collega’s onder meer in te pakken met sterke zang en pakkende teksten" valt te lezen in het commissierapport.

Zilveren Notekraker

De Zilveren Notekraker is een award van artiesten voor artiesten. "Je wordt namelijk genomineerd via een commissie en daar mag je dan op stemmen. Er zijn dus duizenden mensen die op je gestemd hebben", vertelt Jan-Willem. "Dat is toch zó lief", zegt Bente. "Er zaten gister ook gewoon mensen in de zaal waar ik dan tegenop kijk, waarvan ik weet dat ze dan op mij hebben gestemd." Een van die collega's is Typhoon, die zelf ook genomineerd is. "Dat vind ik dan zo vet.”

Als aanstormend talent kunnen we in de toekomst nog veel verwachten van Bente. Te beginnen met een concert in Paradiso in 2024. De zangeres staat duidelijk te trappelen om het Amsterdamse podium te betreden: "Dat vind ik echt het aller aller aller vetst van de hele wereld."

In de prijzen

Naast de prijs voor veel belovende nieuwkomer, zijn gisteren ook de Gouden Notekraker en de Humble Heroes Award uitgereikt. Benieuwd wie nog meer in de prijzen zijn gevallen? Bekijk hier het volledige fragment uit Jan-Willem Start Op!

Bente is de beste nieuwe binnenkomer en wint Zilveren Notekraker: "Echt vet!"

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie