Programma

Joe Buck primeurt persoonlijk nummer 'White Roses'

  1. Nieuwschevron right
  2. Joe Buck primeurt persoonlijk nummer 'White Roses'

Een bijzondere primeur in Jan-Willem Start Op! Joe Buck speelde voor het eerst zijn single 'White Roses' live op de radio. Een erg persoonlijk nummer, waar hij de NPO Radio 2 luisteraars vanochtend stuk voor stuk mee wist te raken.

Kwam vanzelf

Dit nummer wilde Joe Buck lang niet schrijven. "Ik dacht: daar mag ik maar één keer over schrijven en daarna niet meer", vertelt hij. Toch voelde hij zich een tijdje terug tijdens een schrijfsessie zo op zijn gemak, dat het nummer als vanzelf naar boven kwam.

Persoonlijkste nummer

'White Roses' is het meest persoonlijke nummer dat Joe Buck tot nu toe heeft geschreven. Het gaat namelijk over Jeroen, het kindje dat zijn ouders voor hem en zijn twee zussen kregen. Jeroen overleed tijdens de geboorte. "Er was altijd heel veel liefde rondom Jeroen en ik heb daar altijd veel bewondering voor gehad. Omdat ik ook weet hoe zwaar het is geweest", vertelt Joe.

White Roses

Volgens hem verdienen zijn ouders daarom écht een liedje, om ze een hart onder de riem te steken. Hij besloot het nummer 'White Roses' te noemen, omdat zijn moeder elk jaar op de sterftedag van Jeroen witte rozen koopt.

Bekijk de live primeur van 'White Roses' hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie