Programma

The Passion ‘Geef mij nu je angst’ te horen met audiodescriptie

  1. Nieuwschevron right
  2. The Passion ‘Geef mij nu je angst’ te horen met audiodescriptie

Blinden en slechtzienden kunnen op donderdag 9 april 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2.

Na twee succesvolle jaren en veel enthousiaste reacties gaat Wouter van der Goes opnieuw beschrijven wat er in beeld gebeurt tijdens The Passion. De tiende editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt dit jaar plaats op donderdag 9 april. Wouter van der Goes: Noodgedwongen wordt The Passion anders dit jaar. Maar legendarisch wordt het zeker. De audiodescriptie maakt dat iedereen, ook visueel gehandicapten en andere mensen die alleen maar radio luisteren, alles kunnen volgen. Sterker nog, via de radio “zie” je vaak meer….”

Joeke van der Mei, directeur Bartiméus Fonds: “Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving en maakt zich samen met oogorganisaties in Nederland sterk voor meer audiodescriptie op televisie. Wij vinden het geweldig dat KRO-NCRV en de EO dit jaar voor de derde keer The Passion uitzenden met audiodescriptie!” Ook in tijden van angst is de behoefte groot om het verhaal van hoop te vertellen.

Quote

Noodgedwongen wordt The Passion anders dit jaar. Maar legendarisch wordt het zeker.

Wouter van der Goes

The Passion op NPO Radio 2

Tussen 18.00 - 20.30 uur belt Wouter op NPO Radio 2 met bekende artiesten die aan eerdere edities hebben meegedaan en laten we horen wat hun favoriete liedje is uit The Passion. Tussen 20.30 - 22.10 uur verzorgt Wouter de audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Zo is The Passion jubileumeditie er via NPO Radio 2 echt voor iedereen dit jaar.

De actuele en aangepaste versie van The Passion, zonder live band en zonder publiek, is ook te volgen voor doven en slechthorenden in een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie