Programma

Leo Blokhuis over de Italiaanse invloeden op het Nederlandstalige lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over de Italiaanse invloeden op het Nederlandstalige lied

In de Top 2000 a gogo podcast vertelt Leo Blokhuis verhalen die schuil gaan achter de muziek in de Lijst der Lijsten. Dit keer gaat het over de muzikale inspiratie van Marco Borsato en André Hazes.

André Hazes schreef de teksten van zijn vele levenspophits als ‘Een Beetje Verliefd’ en ‘Zeg Maar Niets Meer’ doorgaans zelf, maar ging voor de melodie op zoek naar bestaande nummers. En die vond hij niet alleen bij oude country hits zoals ‘She Believes In Me’ van Kenny Rogers, maar het hele muzikale spectrum komt voorbij. Marco Borsato daarentegen vond de basis voor kneiters van hits als ‘Dromen Zijn Bedrog’ en ‘Waarom Nou Jij’ vooral in Italiaanse muziek. Leo Blokhuis zet hits en inspiraties in deze podcast voor je op een rij:

#6 - De inspiratie van Marco & André (S02) - Top 2000 a gogo

Podcast Top 2000 a gogo

Dit is dé podcast over de Top 2000. Met de beste verhalen achter de nummers uit de lijst der lijsten en een inkijkje in de spannendste gebeurtenissen rondom de Top 2000. Maar vooral: heel veel muziek. De podcast is te beluisteren op alle bekende podcastplatformen en in de gratis NPO Radio 2 app.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie