Programma

Donna Summer zingt State Of Independence met sterrenkoor onder wie Michael Jackson

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Donna Summer zingt State Of Independence met sterrenkoor onder wie Michael Jackson

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Donna Summer over haar hitsingle State of Independence. In het nummer zingt een heel koor aan sterartiesten mee, onder wie Michael Jackson en Stevie Wonder.

In 1982 brengt Donna Summer State of Independence uit, afkomstig van het album Donna Summer. Het nummer is origineel van Jon & Vangelis, maar door de productie van Quincy Jones en een koor aan sterartiesten wordt de versie van Donna Summer een grote hit.

Nieuwe fase in carrière

State of Independence wordt met name in Europa een succes en piekt in Nederland op de eerste plaats in de Top 40. "Het is een van mijn beste nummers", vertelt Summer. "Elke keer dat ik het zing, baal ik dat ik het niet zelf heb geschreven." Het nummer was een positief keerpunt in de carrière van de zangeres die toen vooral bekend stond om haar dance-klassiekers. "Ik zat in de 'bubble gum'-fase van mijn carrière. Met Love To Love You Baby en van die maffe nummers. Neil Bogart wilde dat ik me op echt goede nummers ging toeleggen. Ik werkte met David Geffen en die haalde Quincy Jones erbij. Quincy hoorde dit nummer en wilde het met me opnemen. Ik dacht: 'Prima, doe maar.'" Op State of Independence kon Summer haar gevoel beter kwijt dan ooit. "Voor mij is het een universeel geestelijk lied. Ik vond het erg goed en ik had het gevoel dat ik het oprecht vanuit mijn ziel kon zingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koor aan sterartiesten

Het bijzondere aan Summer's cover van het nummer was dat er een heel koor aan sterartiesten meezong. "Quincy was zo beroemd, als hij piepte, kwam iedereen opdraven. Dat was een ongelofelijke groep mensen bij elkaar." Summer wordt in de achtergrond ondersteund door grote sterren als Michael Jackson, Stevie Wonder, Lionel Richie en Kenny Loggins. Wil je zien hoe al deze sterren bij elkaar komen in de studio? Bekijk hieronder de aflevering van Top 2000 a gogo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie