Programma

Data Eurovisie Songfestival 2021 bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Data Eurovisie Songfestival 2021 bekend

Het duurt nog even, maar het kan wel alvast in de agenda gezet worden. De nieuwe data voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zijn bekend.

Dit jaar kon het Eurovisie Songfestival niet doorgaan in verband met het coronavirus. De organisatoren zijn daarom druk bezig om er volgend jaar een groot feest van te maken. Op zaterdag 22 mei 2021 zal de grote finale plaatsvinden in Ahoy. Op dinsdag 18 en donderdag 20 mei zijn de halve finales.

'De ambitie is alvast onverminderd hoog'

Sietse Bakker, Executive Producer Event: “De muziek, de artiesten, de fans, de wedstrijd en het verbindende internationale karakter — die combinatie maakt het Eurovisie Songfestival zo bijzonder. We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen. De ambitie is alvast onverminderd hoog!"

Jeangu Macrooy

In de komende maanden zal besloten worden welke elementen van de afgelaste editie meegenomen zullen worden van 2020 naar 2021. “Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest,” aldus Bakker. In maart wel al door AVROTROS bevestigd dat Jeangu Macrooy in 2021 ook de Nederlandse deelnemer blijft. Wel zal Macrooy een nieuwe lied moeten inzenden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie