Programma

Nederlandse singer-songwriter Remme scoort top tien-hit in Tsjechië

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse singer-songwriter Remme scoort top tien-hit in Tsjechië

Vanochtend was Remme te horen in de Jan-Willem Start Op en hij vertelt over zijn succes in het buitenland.

Remme is een jonge singer-songwriter. Begin dit jaar brak hij door met zijn nummer 'get older', dat meer dan 4,5 miljoen keer is beluisterd op Spotify. Eind maart was Remme te horen tijdens NPO Radio 2's Eerste Online Festival en vanochtend was hij te gast in Jan-Willem Start Op.

Succes in het buitenland

Ondanks de bizarre tijden gaat het gelukkig goed met hem. "Ik ben veel aan het schrijven en in mijn eigen studio aan het werk. Ik was veel op en neer aan het reizen naar Berlijn waar ik mijn muziek maak, maar dat is weer iets lastiger en iets minder vanzelfsprekend. Nu zit ik lekker thuis en via Zoom gaat het eigenlijk ook wel prima", vertelt hij.

Remme doet het goed in Duitsland. Hij heeft een contract bij platenmaatschappij Vertigo Berlin, onderdeel van Universal en stond in de Top 100 van de Duitse radio. Maar niet alleen in Duitsland boekt hij succes: "Het gaat in Tsjechië nu ook heel goed. Ik sta in de Top 10. Vorige week was ik ook live op de Tsjechische radio, dus het is allemaal heel bizar", aldus Remme.

Benieuwd naar zijn ervaring op de Tsjechische radio en de rest van het gesprek? Bekijk de video hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie