Programma

Doe Vriendelijk Dag

  1. Nieuwschevron right
  2. Doe Vriendelijk Dag

Het is Doe Vriendelijk Dag, dus wees eens lief vandaag en geef een complimentje! Maar stuur in ieder geval niet een van deze gemene liedjes door.

Van Steeg tot 1

Henk ging in zijn programma op zoek naar drie muzikale 'wolven in schaapskleren' uit de muziekgeschiedenis... Beluister het hier en lees meer over deze platen:

In The Air Tonight

Het klinkt als 'n spannende liefdessong: die eerste zoen die er aan zit te komen... Maar nee, 'In The Air Tonight' is een keiharde aanklacht tegen een omstander die weigerde een drenkeling te helpen. Collins vertelde zelf deze songtekst spontaan te hebben verzonnen. Da's best wel griezelig Phil! En ook niet echt vriendelijk.

Where The Wild Roses Grow

Ah, Nick Cave houdt zo van de schone Kylie Minogue: Hij geeft haar een roos, neemt haar mee uit wandelen, en ze ligt in de clip lekker te badderen in de rivier. Of toch niet? Laat de bijbehorende albumtitel Murder Ballads een hint zijn: Nick heeft Kylie gewoon met een steen doodgeslagen. Gezellig? Nee dus.

Pumped Up Kicks

Een van de grootste hits van 2011: Foster The People lijkt een zomers deuntje over mensen met hip schoeisel te hebben geschreven, lekker onbezorgd. Maar laten de kids in hun 'pumped up kicks' nou een doelwit zijn. In de song wordt omschreven hoe een jochie er met pistool achteraan gaat, een rechtstreekse referentie naar die schoolmoord in Columbine dus. Pesten maakt meer kapot dan je lief is.

De Kapitein Deel II

Ja, en dan is de droom voorbij. Hoe ze het doen weet niemand, maar van een venijnige break-up weten Acda en de Munnik uiteindelijk een goede zaak te maken: "Ruzie soms om niets, soms om van alles. Zeg jij ja dan zegt zij nee en andersom" dus dan maar heel rap uit elkaar! Bij elkaar blijven is wel leuker dan zo'n zuur liedje (al is hij wel erg goed!).

Pretty Fly (For A White Guy)

Nieuw in de Top 2000 van 2014, deze hit van The Offspring, en erg grappig! Alleen jammer dat het pesterij is: hoe een toch wel zielige wannabe wordt afgebrand naar aanleiding van zijn pech met een tatoeage of tweederangs auto is eigenlijk heel gemeen. En dat van de band die doorbrak met het tegenovergestelde 'Self Esteem'.

Don't Cha

We begrijpen dat het wat betreft je zelfvertrouwen goed zit, maar om nou een andere vrouw de grond in te boren omdat je het op haar man hebt voorzien? Niet echt vriendelijk, en ook wel een beetje goedkoop. Als je echt zo mooi bent dan is er aan aandacht van de andere sekse geen gebrek, Pussycat Dolls... Laat die man!

Welke liedjes kunnen wat jou betreft wel iets vriendelijker?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie