Programma

Koning Willem-Alexander brengt toost uit: 'Dank jullie wel'

  1. Nieuwschevron right
  2. Koning Willem-Alexander brengt toost uit: 'Dank jullie wel'

Een bijzonder moment! De koninklijke familie zocht namelijk ook de digitale weg op om zo koning Willem-Alexander te feliciteren. Ook een toost van de jarige job mocht niet ontbreken!

Tijdens de 'nationale toost' op Koningsdag wordt koning Willem-Alexander online toegezongen door de hele familie. Ook brengt hij een toost uit: "Ik wil een bijzondere toost uitbrengen, ten eerste op mijn familie. Heel veel dank voor dit bijzondere, ontroerende digitale moment."

'Er zijn zoveel mensen die Nederland dag in dag uit draaiende houden'

Hij bedankt niet alleen zijn familie, maar ook iedereen die Nederland draaiende houdt. Willem-Alexander: "Niet alleen de zorgprofessionals; het zijn onze boeren die elke dag ons voedsel produceren, het is de logistiek die zorgt dat het in de winkels ligt, de vakkenvullers die elke dag zorgen dat we het ook kunnen kopen. Het is heel bijzonder hoe de schoonmakers zorgen dat alles gedesinfecteerd wordt. Dat iedereen zijn werk kan doen. Er zijn zoveel mensen die Nederland dag in dag uit draaiende houden. Ook voor hun deze hele speciale toast. Dank jullie voor wat jullie doen.”

Annemieke proost op de koning

Tijdens Koningsdag staat ook NPO Radio 2 volledig in het teken van Nederlandse muziek. Zo hoor je het NPO Radio 2 Koningsdagfestival! Annemieke deed ook mee tijdens het nationaal proostmoment samen met al haar radiocollega's.

Luister hieronder naar de toost:

Terugblik: Koning Willem-Alexander speelt Top 2000 shuffle

Koning Willem-Alexander was eind 2019 op werkbezoek bij de NPO om Nederland te feliciteren met 100 jaar radio. Bart Arens ontving de koning in onze studio en speelde samen met hem een onvergetelijke editie van de Top 2000 Shuffle!

De Grote Bonanza

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie