Naar homepage
NPO Radio 2

Zo ga je om met een droge tuin

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ga je om met een droge tuin

Hoe ga je tijdens deze extreem droge maanden om met je tuin? Presentator en tuinman Lodewijk Hoekstra geeft een aantal gouden tips bij Ekdom In De Ochtend!

Steeds meer bruine plekken

Het is de droogste junimaand ooit. Ontstaan er bij jou ook steeds meer bruine plekken in het gras? Hoekstra: "Ik vind het heel zorgelijk dat we met dit soort fenomenen te maken hebben. Het duidt gewoon op een ernstige vorm van klimaatverandering."

De hortensia heeft een belangrijke rol

Volgens de presentator is het belangrijk dat je weet hoe je om moet gaan met een droge tuin. Hoekstra: "Water geven is superbelangrijk, maar te veel is ook weer niet goed. De hortensia is een mooi voorbeeld. Als die plant een klein beetje gaat hangen, is dat een teken dat je tuin water nodig heeft." Maar wanneer is het dan té veel? Hoekstra legt uit: "Veel mensen laten hun sproeier een uur op dezelfde plek staan. Dat is totaal onnodig en gewoon verspilling van drinkwater. Op die manier draag je indirect weer bij aan het probleem."

Quote

Planten moet je niet te veel verwennen.

Lodewijk Hoekstra

Niet te veel verwennen

Hoekstra heeft nog een belangrijke laatste tip: "Planten moet je niet te veel verwennen. Ze moeten uiteindelijk ook zelf kunnen zoeken naar plekken onder de grond met vocht. Als je de planten elke avond met een sproeisysteem verwent, krijg je een luie tuin."

​Beluister hier het hele gesprek bij Ekdom In De Ochtend:

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie