Programma

Glen Faria na hits op de achtergrond nu zelf met nieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Glen Faria na hits op de achtergrond nu zelf met nieuwe single

Na vijf jaren zonder release is songwriter, zanger en rapper Glen Faria terug met de single 'Hoe Weet Je Dat'. De muzikale duizendpoot kwam langs in Gijs 2.0 om over de track te praten!

Glen Faria zat de afgelopen jaren alles behalve stil. Sterker nog: hij had het misschien wel drukker dan ooit. De songwriter scoorde sinds 2018 namelijk twee grote hits, maar lang niet iedereen zal weten dat de liedjes uit zijn pen komen. Glen schreef namelijk 'Duurt Te Lang' en 'Zij Weet Het', waarmee Davina Michelle en Tino Martin hun grote doorbraak beleefden na hun deelname aan tv-programma Beste Zangers. Davina sleepte met 'Duurt Te Lang' zelfs de Top 2000-award in de wacht in 2018.

‘Hoe Weet Je Dat’

Glen Faria bracht de tracks 'Duurt Te Lang' en 'Zij Weet Het' in eerste instantie zelf uit. En ook nu doet hij met 'Hoe Weet Je Dat' weer zelf een gooi naar het publiek. Het is een autobiografisch nummer. '"Hoe Weet Je Dat’ gaat over een jonge strijder die zich stoer voordoet, terwijl er van binnen hele andere dingen spelen”, vertelt Glen aan Wouter, die Gijs deze week vervangt. En hoewel Faria de afgelopen tijd meerdere muzikale successen mocht vieren, zorgt het uitbrengen van nieuw materiaal toch voor enige spanning: “Een aantal mensen dat het nummer nooit eerder hoorde, doet dat nu voor het eerst. Dat vind ik altijd spannend.”

Luister het hele gesprek:

Glen Faria over zijn nieuwe single 'Hoe weet je dat'

De theaters in

Maar Glen heeft nog meer nieuws voor ons in petto: in het najaar start hij namelijk met een theatertour door heel Nederland. Hierin zal hij liedjes zingen en verhalen vertellen. "En wie weet doe ik ook nog wel een dansje", zegt Glen lachend.

Glen Faria over theathernieuwtjes

Check zijn nieuwe single 'Hoe Weet Je Dat' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie