Programma

Nationale Herdenking MH17

  1. Nieuwschevron right
  2. Nationale Herdenking MH17

Vandaag is de Nationale Herdenking van de MH17 ramp. Wij schakelen live over naar de Nationale Herdenking voor de slachtoffers van de vliegtuigramp.

Het is bijna 4 maanden geleden dat Nederland werd opgeschrikt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Vandaag is de dag van de Nationale Herdenking, een dag die gaat over geborgenheid en verbinding.

Herdenkingsceremonie

Bij de ramp met MH17 verloren alle 298 inzittenden hun leven, onder wie 196 slachtoffers met de Nederlandse nationaliteit. Vandaag worden de slachtoffers herdacht in de RAI in Amsterdam. Tijdens de herdenkingsceremonie noemen dertig nabestaanden de namen van alle 298 inzittenden genoemd en dragen vier nabestaanden een gedicht voor of voeren persoonlijk het woord.

Slachtoffer Tallander Niewold

Tallander Niewold, 22 jaar en net bevorderd tot soldaat 1e klas, zou zijn promotie gaan vieren op Bali en nam vlucht MH17. Sander de Heer sprak met zijn broer Odulf. "We hebben mazzel gehad dat we hem hebben mogen begraven" geeft zijn broer aan. Hoe beleeft hij deze Nationale Herdenking? Luister naar zijn verhaal.

De herdenking op NPO Radio 2

Rond 14.00 uur schakelen we over naar Amsterdam waar Radio 1-verslaggever Lara Rense aanwezig is. Aan het einde van de herdenking is een minuut stilte en wordt het Wilhelmus gezongen. Ook hebben we een aangepaste programmering.

Luister

Onze verslaggever Job-Jan spreekt met de drie nichten van Martine, een van de slachtoffers:
>> 'Je voelt dat het hele land meeleeft. Dat vind ik mooi, we zijn niet alleen'
>> 'We proberen ons te focussen op het verdriet en niet op de woede'
>> 'De steun van de koninklijke familie helpt'
>> 'Het is een heftige dag voor de familie'

Ster advertentie
Ster advertentie