Programma
BNNVARA

Lowlands 2023: 'Dat zoiets in Nederland bestaat, dat is gewoon schitterend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands 2023: 'Dat zoiets in Nederland bestaat, dat is gewoon schitterend'

Lowlands gaat morgen officieel van start, maar kijk niet gek op als je vandaag al iemand met een tent en allemaal kampeerspullen ziet sjouwen. Want veel mensen gaan vandaag al naar de camping om een plekje te bemachtigen. Zo ook luisteraar Illan, die vanochtend vroeg al onderweg was en er over vertelde in de ochtendshow.

Illan gaat voor de tweede keer naar Lowlands en krijgt direct een glimlach op zijn gezicht wanneer hij over het festival begint te praten: "Dat zoiets in Nederland bestaat, dat is gewoon schitterend." Het festival begint morgen pas, toch gaan Illan en zijn vrienden vandaag al naar de festivalcamping in Biddinghuizen toe. Wat hij vandaag de hele dag dan gaat doen? "Eerst gaan we heel veel tenten opzetten, daarna beginnen we denk ik met bier drinken en wachten op de andere jongens. Daarna gaan we nog meer bier drinken en vervolgens net iets te veel bier drinken, zodat we morgen wel brak zijn, maar heel veel zin er in hebben", vertelt hij.

De weergoden lijken mee te zitten en Illan gaat een fantastisch weekend tegemoet met onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Florence + The Machine, Billie Eilish, Nothing But Thieves en nog veel en veel meer! Lowlands is van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus. Maandag 21 augustus moet iedereen zijn spullen weer inpakken en de camping verlaten.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie