Programma

Hypnotiserende blackmetal van Fluisteraars in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Hypnotiserende blackmetal van Fluisteraars in De Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Mike Arntz en Suzanne Bosman met Bob Mollema en Mink Koops van de band Fluisteraars. Daarnaast is er aandacht voor Savatage.

Bob Mollema en en Mink Koops maken sinds 2014 met Fluisteraars hypnotiserende blackmetal waarbij ze hun Veluwse wortels laten woekeren. Natuur, bloei, verval, ordening en chaos. Black, maar de inspiratie komt eigenlijk overal vandaan, vertellen ze. Volgende week verschijnt hun nieuwe album Gegrepen Door de Geest Der Zielsontluiking. Drie meeslepend repetitieve en melodieuze tracks die beuken, dansen én - nomen est omen - ook af en toe fluisteren. We draaien de single Brand Woedt In Mijn Graf. De creativiteit bij het duo klotst over de plinten heen, ze zijn nu alweer bezig met een volgende plaat, maar wanneer gaan ze nou eens optreden?

Savatage

In een aflevering van albumbeleving zetten Suzanne en Mike samen met luisteraar Manon Gout het album Gutter Ballet van Savatage in de schijnwerpers. Manon vindt de gitaarsolo in de titeltrack de beste solo ooit en When the crowds are gone het pièce de résistance van deze plaat.

Verder hoor je in deze aflevering van De Keiharde Pödcast muziek van Tribe of Pazuzu, Vola, Wesenwille, Slayer, Periphery en Metal Church.

#2 - Hypnotiserende blackmetal van Fluisteraars (S04) - De Keiharde Pödcast

Wil je niets missen van De Keiharde Pödcast? Abonneer je dan nu!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie