Programma

Hoe ervaren we de digitale samenleving tijdens de coronacrisis?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ervaren we de digitale samenleving tijdens de coronacrisis?

Stefan Stasse duikt in een nieuwe aflevering van zijn podcast En Toen Werd Het Stil in de digitale samenleving die tijdens de coronacrisis een wezenlijk onderdeel van ons leven werd.

De coronacrisis heeft de digitale samenleving een flinke zet gegeven. We namen noodgedwongen (leuk of niet) onze intrek in de digitale wereld, en ontmoetten elkaar in de dimensie van het blauwe scherm. Je laptop openslaan betekent tegenwoordig binnentreden in een wereld van online-afspraken en activiteit. Hoe ervaren we die ontmoeting in het blauwe licht?

Luister de nieuwe aflevering van En Toen Werd Het Stil:

En Toen Werd Het Stil

We zitten in een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu?

In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie