Programma

David Bowie werkte aan nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie werkte aan nieuw album

Producer Tony Visconti heeft bevestigd dat David Bowie na het recentelijk uitgekomen Blackstar nóg een album wilde uitbrengen. Er lagen volgens hem al vijf nummers klaar.

"Ik dacht dat hij dacht dat hij nog minstens een paar maanden had"

In een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone deelt Visconti opmerkelijke feiten over Bowie. Eén daarvan was dat de zanger tot het einde nog zoveel energie in zich had dat hij zelfs al bezig was met de opvolger van Blackstar. Dat album kwam op 8 januari uit, twee dagen voor zijn overlijden. "Het kan niet anders dan dat hij dacht nog een paar maanden te blijven leven. Hij was zó enthousiast over het maken van nieuwe muziek".

Vijf nieuwe nummers op de plank

David Bowie heeft dan wellicht geen volledig nieuw album weten af te leveren, er liggen wel vijf onuitgebrachte nummers klaar. Wanneer en of deze tracks worden uitgebracht is nog onduidelijk.

Terminaal vanaf november

Vanaf medio november dacht David Bowie na over de plaat die hij daarna uit wilde brengen. In diezelfde periode keerde ook de kanker na succesvolle chemotherapie terug en bleek ongeneeslijk. Dat Blackstar uiteindelijk zijn laatste plaat werd ontdekte Visconti na het goed beluisteren van de songteksten. "Jij slimme rotzak, je schrijft een afscheidsalbum."

David Bowie overleed zondag 10 januari 2016 op 69-jarige leeftijd.

Ster advertentie
Ster advertentie