Programma

Tips: Help je kind de examens door

  1. Nieuwschevron right
  2. Tips: Help je kind de examens door

Stress! Een hele spannende tijd voor scholieren is gestart, want de eindexamens zijn begonnen! Wat kun je als ouder doen om je kind te helpen?

Creëer rust

Blijf zelf vooral rustig! Een hoog stressgehalte bij een ouder heeft ook invloed op een kind. Probeer daarom vooral rust uit te stralen en niet gespannen over te komen.

Zorg voor een goede balans

Goed studeren is natuurlijk belangrijk, maar het moet nog steeds mogelijk zijn om leuke dingen te doen tussendoor. Er is meer in het leven dan school, ook tijdens een stressvolle examenperiode.

Gezonde voeding

Zorg ervoor dat jouw studiebol genoeg gezonde dingen eet tijdens zijn of haar examenperiode. Regelmaat in het voedingspatroon is hierbij ook van groot belang!

Voldoende nachtrust

Regelmaat is niet alleen belangrijk bij voeding, maar het is ook een belangrijke factor bij goede nachtrust. Genoeg slapen maakt je onder meer scherper en alerter! Altijd mooi meegenomen tijdens die zware toetsen.

Meer tips?

Ruud de Wild sprak met puberexpert Marina van der Wal. "Rustig blijven! Laat de stress maar aan de puber over", vertelt ze. Heeft ze nog meer tips? Je hoort het hieronder:

Help je kind de examens door

De Wild In De Middag
Dj: Ruud de Wild
Iedere werkdag: 16.00 - 18.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie