Programma

VanVelzen pakt na turbulente periode de TopSong!

  1. Nieuwschevron right
  2. VanVelzen pakt na turbulente periode de TopSong!

Roel van Velzen heeft na een turbulente periode nieuwe muziek uitgebracht. De nieuwe single 'Opposite Lover' mag zich komende week TopSong noemen!

VanVelzen was te gast bij Jan-Willem Start Op! om hier te vertellen over de release van zijn nieuwe single en hem daarna te laten horen. Een spannende dag nadat hij drieënhalf jaar geen nieuwe muziek uitbracht. Ook omdat er veel is gebeurd in die tijd: "Mijn vader is overleden en ik ben gescheiden en dat volgde elkaar allemaal in rap tempo op. Ik heb een paar keer op een punt gestaan om nieuwe muziek uit te brengen, en toen dacht ik toch: 'Nee, ik moet nu even andere dingen doen thuis en ik moet even rust hebben'", aldus de 41-jarige zanger.

'We kunnen weer jongens!'

Tóch ziet VanVelzen ook de positieve kanten van zijn lastige tijd: "Het is best wel heftig geweest en nog wel eens, maar dan komt er ook wel weer inspiratie. Op een gegeven moment ging er een soort knop om en ik dacht: 'Ja, ik heb dingen om over te schrijven. Ik wil nieuwe muziek maken.' De jongens van de band hebben veel geduld met me moeten hebben, maar we kunnen weer jongens!"

'Zo slecht gaat het helemaal niet'

'Opposite Lover', de nieuwe single, is een plaat waar écht op gedanst mag worden. "Er kwamen heel veel liedjes uit mijn pen die ook wel heel veel zwaarder waren dan 'Opposite Lover'. [...] Uiteindelijk dacht ik: 'Zo slecht gaat het helemaal niet'. Tuurlijk valt er veel te verwerken, maar ik wilde ook gewoon een liedje schrijven over een soort nieuwe fase. Dat je jezelf kritisch in de spiegel aankijkt en denkt: 'Dit ben ik nu, een andere versie van mezelf'", vertelt VanVelzen met opgeheven hoofd.

Beluister de nieuwe TopSong 'Opposite Lover' hieronder, met daaropvolgend de knaller 'Baby Get Higher':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister alle TopSongs

Wil je 'Opposite Lover' of TopSongs uit het verleden luisteren? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist op Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie