Programma

Het Gouden Trommelvlies eert Lars Ulrich: 'Beroerde drummer, maar fenomeen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Gouden Trommelvlies eert Lars Ulrich: 'Beroerde drummer, maar fenomeen'

In Het Gouden Trommelvlies brengt Emmely de Wilt odes aan de grootste drummers ter wereld. Deze week wordt Metallica-drummer Lars Ulrich in het zonnetje gezet.

Lars Ulrich is geboren in Gentofte, Denemarken. We kennen hem sinds 1981 als drummer van Metallica, de band die hij samen met James Hetfield oprichtte. "Hij is niet per se de beste drummer, hij is mogelijk zelfs een beroerde drummer, maar hij is wel een fenomeen", begint Emmely in Het Gouden Trommelvlies. "Op 10-jarige leeftijd ging hij met zijn vader naar een concert van Deep Purple in Kopenhagen. Daarna begon hij te luisteren naar nieuwe heavymetalbands die upcoming waren als Motörhead." Het inspireerde hem en op zijn dertiende mocht hij een drumstel uitkiezen van zijn oma.

Op auditie bij James Hetfield

Een aantal jaar later verhuisde hij met zijn familie naar Los Angeles, waar hij zich voornamelijk bezighield met drummen. Via een advertentie in een plaatselijke krant kwam hij in contact met James Hetfield, maar na zijn eerste auditie wordt Lars afgewezen. Via een omweg komen de mannen elkaar later toch nog tegen. De drummer is echter niet altijd geliefd bij fans. "Hij staat onder muziekliefhebbers niet bekend als de beste drummer ter wereld, in tegendeel, zijn drumfills zijn slordig en zijn gevoel voor ritme en timing is vaak inconsequent. Waarom zijn mensen dan toch zo gek op hem?", vraagt Emmely zich af. Luister hieronder naar Het Gouden Trommelvlies over Lars Ulrich:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie