Programma

John Lennon wordt voor tachtigste verjaardag geëerd met concert

  1. Nieuwschevron right
  2. John Lennon wordt voor tachtigste verjaardag geëerd met concert

Ter ere van de tachtigste verjaardag van John Lennon wordt er een concert georganiseerd en komt er een speciale radio-uitzending.

Op 9 oktober zou John Lennon tachtig jaar zijn geworden. Er treden verschillende artiesten op tijdens de tweede editie van het concert Dear John. Het concert wordt virtueel uitgezonden vanuit het Hard Rock Hotel in Londen. Onder andere zullen artiesten als Peter Gabriel, 10cc, John Illsley van Dire Straits en Blurred Vision aanwezig zijn.

Opbrengst naar War Child

Het concert is niet alleen om John Lennon te eren, maar ook voor een goed doel. De opbrengst van de show gaat namelijk naar de Britse tak van War Child. Deze organisatie helpt gezinnen in oorlogsgebieden. Het Dear John-concert wordt op vrijdag 9 oktober om 21:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op YouTube.

Radiospecial door Lennons zoon Sean

John Lennons jongste zoon, Sean Ono Lennon, presenteert op 3 en 4 oktober op BBC een radiospecial voor zijn vader. Tijdens de uitzending interviewt hij een aantal personen die belangrijk waren in het leven van John Lennon, waaronder Sean's halfbroer Julian Lennon, zijn peetoom Elton John en vriend Paul McCartney. In de BBC-radioshow blikt McCartney terug op zijn beginjaren toen hij muziek maakte met Lennon en geeft hij toe dat er een paar nummers niet erg goed waren. "Ik kijk er nu op terug als een fan, hoe gelukkig was ik om deze vreemde Teddy Boy uit de bus te ontmoeten, die muziek speelde zoals ik deed en, oh jongen, wat hebben we elkaar aangevuld!", zegt McCartney.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie