Programma

Charlie Watts: van jazzliefhebber naar drummer van The Rolling Stones

  1. Nieuwschevron right
  2. Charlie Watts: van jazzliefhebber naar drummer van The Rolling Stones

In Het Gouden Trommelvlies zet Emmely de grootste drummer ter wereld in de schijnwerpers. Drummer Charlie Watts van The Rolling Stones kan hierin niet worden vergeten.

De 79-jarige Charlie Watts groeit op in Londen, waar hij zichzelf op jonge leeftijd leert drummen. "Hij is een drummer die eigenlijk liever naar jazz luistert, maar desondanks in een van de grootste rockbands aller tijden speelt", vertelt Emmely.

Tekenaar Charlie

Watts is niet alleen bezig met drummen, want na zijn middelbare school start hij met een opleiding om tekenaar te worden. Hij maakt zijn opleiding af en start als tekenaar bij een reclamebureau. Door zijn baan moet hij helaas stoppen met drummen, want het is niet te combineren met zijn werk. Toch weet een bijzondere groep hem in 1962 over te halen: The Rolling Stones. In januari 1963 zegt Watts zijn baan op als tekenaar en sluit zich aan bij de Britse rock-'n-rollband.

Vreemde eend in de bijt

De mannen zijn na 58 jaar nog steeds niet van het podium af te slaan. "Dat is maar goed ook, want anders zou Watts waarschijnlijk nooit meer drummen", vertelt Emmely. "Hij heeft thuis namelijk geen drumstel staan, omdat zijn vrouw niet van herrie houdt." Charlie Watts is volgens Emmely het meest mysterieuze bandlid van de iconische band. "Waar de gemiddelde Rolling Stone ongeveer evenveel vrouwen heeft verslonden als boterhammen heeft gegeten, is Watts een vreemde eend in de bijt", vertelt ze. Hij is namelijk al vanaf zijn 23e met dezelfde vrouw, hij houdt van antieke zakhorloges en hij vindt Arabische paarden leuk. Ook heeft hij iets met luxe auto's, terwijl hijzelf geen rijbewijs heeft. "Charlie Watts is gelijkmoedig, beleefd en de ideale bandlid. Hoewel hij Mick Jagger wel een keer een rechtse heeft verkocht in Amsterdam."

Benieuwd hoe dat zat? Bekijk de video:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie