Programma

Gekke spullen kwijtgeraakt in de trein?

  1. Nieuwschevron right
  2. Gekke spullen kwijtgeraakt in de trein?

Van autosleutels tot kunstbenen. Jan-Willem en Jeroen bellen met Evertjan de Rooij van het Spoorwegmuseum over de bijzondere voorwerpen die in treinen worden gevonden.

129.000 spullen

Je maakt het liever zelf niet mee, maar het overkomt de beste: spullen laten liggen in de trein. Dit jaar alleen vergeten we al 129.000 spullen in de trein. Het spoorwegmuseum opent daarom speciaal een tentoonstelling voor de meest bijzondere voorwerpen die de NS heeft gevonden. Normaal worden de spullen na drie maanden weggegooid, maar deze spullen waren zo bijzonder dat de NS ze niet weg wilden doen.

Kunstbenen

De verzameling wordt uiteindelijk geschonken aan het Spoorwegmuseum en die opent nu de tentoonstelling. Jan-Willem en Jeroen vragen aan Evertjan de Rooij wat er zoal tussen zit: "We kregen een hele grote kist en het was voor ons ook een grote verrassing wat er in zou zitten. Maar daar zaten dus onder meer twee kunstbenen in en één kunstarm in", vertelt de Rooij. “Ik vind het ook wel bijzonder dat als je je kunstbeen in de trein achterlaat dat je die niet komt ophalen.”


Quote

Ik vind het ook wel bijzonder dat als je je kunstbeen in de trein achterlaat dat je die niet komt ophalen.

Evertjan de Rooij

Benieuwd wat er nog meer te bewonderen is bij de tentoonstelling bekijk dan hier de hele video:

Jan-Willem Start Op

Luister iedere werkdag naar Jan-Willem Start Op van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie