Programma

Kensington blij met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington blij met nieuw album

Er is een nieuw album van Kensington op komst! Bert Haandrikman treft de band in Rio de Janeiro.

De moeilijkste

De Nederlandse rockers zijn in Brazilië om tijdens de Olympische Spelen op te treden in het Holland Heineken House. Bert voelt bandlid Casper Starreveld aan de tand over het nieuwe album, de opvolger van het twee jaar geleden verschenen Rivals. "Dit album was voor ons de moeilijkste om te maken", legt de gitarist van Kensington uit over de nog te verschijnen plaat. "Het is zo goed als af, we zijn nog nooit zo blij geweest met een album."

Niks te verliezen

In twee jaar tijd groeide Kensington uit van een geliefde act uit het livecircuit tot Nederlands populairste band, met optredens op Pinkpop en Lowlands, twee uitverkochte Ziggo Dome-shows en een single met Armin van Buuren. "Op het moment dat je de underdog bent, heb je niks te verliezen, dan kun je alles doen wat je wil en dan is er een bepaalde naïviteit", zegt Starreveld terugkijkend op het opnameproces van Rivals. "Dat werkt heel makkelijk. Nu was het: Ziggo Domes, festivals, touren over de hele wereld. Dat was wel nieuw."

Amerikaanse topproducer

De toenemende druk bij het opnemen van het nieuwe album kwam dan ook vooral tot uiting in de studio, zo laat Starreveld weten. "Het schrijven ging heel makkelijk en het maken ging heel makkelijk, maar de intentie die je hebt bij nummer, om dat op plaat te krijgen, is een uitdaging, zeker met een nieuwe producer." Die producer is Michael Beinhorn, die eerder zijn diensten verleende aan Red Hot Chili Peppers, Soundgarden, Korn, Aerosmith en Ozzy Osbourne. In november treedt Kensington drie keer op in de Ziggo Dome.

Maar wat wordt nu de titel van het nieuwe album? Luister het gesprek hieronder terug:

Het ritme van Rio
Vrijdag 5 t/m zondag 21 augustus
DJ/verslaggever: Bert Haandrikman
nporadio2.nl/rio

Ster advertentie
Ster advertentie