Programma

David Bowies Let's Dance

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowies Let's Dance

'Let's dance, put on your red shoes and dance the blues,' deze pakkende woorden van Bowie halen op 21 mei 1983 de eerste plek in de US singles chart.

21 mei 1983

Vandaag 32 jaar geleden haalde David Bowies 'Let's Dance' de eerste plek in de Amerikaanse hitlijsten. Bowie schrijft het nummer zelf en vraagt blues-gitarist Stevie Ray Vaughan om met hem mee te spelen. David Bowie: 'I tried to produce something that was warmer and more humanistic than anything I've done for a long time. Less emphasis on the nihilistic kind of statement.' En dat lukte! Het is voor het eerst dat David Bowie een nummer 1-hit scoort in Amerika en Europa.

Let's Dance

Statement videoclip

De videoclip wordt geregiseerd door David Mallet. Voor de clip werden dansende Aborignals (eerste bewoners van Australië) gefilmd in een bar in Australië. Dat de Aborignals een rol speelde in de clip werd niet echt gewaardeerd door de lokale bevolking. Sommige van hen begonnen de Aboriginals spottend na te doen. De regisseur besloot die beelden te gebruiken voor de clip. David Bowie noemde het dan ook een directe en eenvoudige statement tegen racisme.

Ster advertentie
Ster advertentie