Programma

The Great Escape zorgt voor definitieve doorbraak Ilse DeLange

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. The Great Escape zorgt voor definitieve doorbraak Ilse DeLange

In 2006 laat Ilse DeLange een andere kant van zichzelf zien met haar single The Great Escape. Het gelijknamige album bezorgt de Tukker haar definitieve doorbraak in Nederland.

Hoewel het eerste album van Ilse Delange al in 1998 uitkwam, leert het grote publiek haar pas echt kennen met haar album The Great Escape. De countryinvloeden die je hoort in haar eerdere muziek ruilt ze langzaam in voor meer popklanken. "The Great Escape was een totaal ander geluid. Dat veranderde ook het live spelen", vertelt Ilse DeLange aan Het Parool in 2019. "Eindelijk had ik radiohits en dus meezingers, vooral op festivals voelde dat heerlijk."

De reis naar Amerika

Ilse steekt de oceaan over en gaat voor een tijdje naar Amerika ter inspiratie. Ze voelt zich daar inmiddels wel thuis, want in 1998 vertrekt ze ook al naar Amerika voor de opnames van het album World of Hurt. Het gelijknamige album van titelsong The Great Escape neemt ze samen op met producer Patrick Leonard, bekend van zijn werk met onder andere Madonna. Zelf noemt Ilse het een unieke combinatie: haar Amerikaanse country en Patricks LA-geluid.

Nieuwe muzikale invloeden

Dat Ilse het album The Great Escape noemt is niet voor niets. Ze wil hiermee laten zien dat ze openstaat voor nieuwe muzikale invloeden. Op die manier leert ze dat ze zich beter kan ontwikkelen. Haar single The Great Escape is een groot succes en haalt zelfs de elfde plek in De Top 40. Het gelijknamige album zorgt zelfs voor de definitieve doorbraak van Ilse DeLange.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Koninklijke 500

De Koninklijke 500 wordt uitgezonden op NPO Radio 2 van:

Maandag 25 april t/m donderdag 28 april van 9.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 29 april van 6.00 tot 20.00 uur

De lijst wordt op maandag 25 april bekendgemaakt, maar de top 10 houden we nog even geheim..

Ster advertentie
Ster advertentie